"Дочці" Держфінпослуг приписали розтрату

Вівторок, 5 квітня 2011, 16:21

Контрольно-ревізійне управління провело позапланову перевірку держпідприємства "Інформаційно-технічний центр" (ІТЦ), засновником якого є Держфінпослуг.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

За даними видання, причиною раптового інтересу ревізорів до ІТЦ стало звинувачення з боку правоохоронних органів у розбазарюванні Центром 42 млн. гривень бюджетних коштів.

"Так, така перевірка проводилася. Більш того, ІТЦ перевіряла не тільки КРУ, а й податкова. Але ніяких порушень в роботі цього підприємства вони не знайшли", - підтвердив інформацію голова Держфінпослуг Василь Волга.

Реклама:

За його словами, ІТЦ не тільки не витрачав мільйони бюджетних коштів даремно, а навпаки - навіть дав за неповний рік роботи досить суттєвий "внесок" до держбюджету.

"Центр не взяв ні копійки з бюджету. Навіщо йому державна допомога? Він сам заробив за неповний рік 3,5 млн. гривень, із яких 1,5 мільйона - заплатив податків", - заявив голова Комісії.

При цьому голова відомства не заперечує, що на перших порах, коли ІТЦ тільки створювався, він користувався "столами і стільцями" Комісії, але, мовляв, це було оформлено законом.

Що стосується планів на зароблені Центром 2 млн. гривень, Волга стверджує, що ці гроші будуть витрачені не тільки на розвиток самого ІТЦ, а й усього ринку "автоцивілки".

"Заробіток Центр витратить на розвиток нових проектів, ще більш масштабних і цікавих для страхового ринку", - запевнив він, не вдаючись при цьому до подробиць.

Як повідомлялося, 18 березня був прийнятий закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплат страхового відшкодування", яким в Україні вводиться європротокол.

Такий протокол дозволить водіям вже з 18 вересня у разі незначних ДТП не викликати співробітників ДАІ.

При цьому страховикам потрібно до вересня не тільки затвердити і надрукувати бланки самих "європротоколів", але і випустити поліси ОСАЦВ нового зразка.

Як у першому, так і в другому випадку виробником бланків виступить держпідприємство "Інформаційно-технічний центр". Якою буде вартість його послуг поки невідомо.

Нині вартість друку в ІТЦ одного комплекту (бланк поліса та стікер ОСАЦВ) обходиться страховикам в 11,3 гривні.

Страховики сподіваються знизити цю суму за рахунок відмови в майбутньому від стікерів "автоцивілки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!