Цушко завів справу на "Лівелу"

Вівторок, 5 квітня 2011, 13:51

Антимонопольний комітет порушив справу проти компанії "Лівела" за фактом неповного надання інформації в рамках розслідування безакцизного ввезення нею нафти і нафтопродуктів у другому півріччі 2010 року.

Про це заявив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, інформує агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Ми завершуємо це розслідування, але перешкода в тому, що компанія не надала нам інформацію в повному обсязі і ми були змушені порушити справу про ненадання інформації", - повідомив Кравченко.

За його словами, штраф за таке порушення може становити до 1% річної виручки.

Реклама:

Нагадаємо, Держмитслужба з середини серпня 2010 року розпочала оформлення партій світлих нафтопродуктів, що ввозяться "Лівелою", без стягнення акцизного збору та ПДВ, що було здійснено після низки судових рішень на користь компанії.

Рішенням Автозаводського районного суду Кременчука 19 січня 2004 року україно-польському підприємству "Тайстра" та її дочірнім підприємствам, у тому числі "Лівелі", було дозволене ввезення в Україну товарів без сплати податків на підставі закону "Про іноземні інвестиції" від 1992 року.

АМКУ в кінці 2010 року почав розслідування ситуації із безподатковим ввезенням нафти і нафтопродуктів в Україну.

Пізніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизів і ПДВ компанією "Лівела" державний бюджет у 2010 році втратив близько 3 мільярдів гривень.

За даними консалтингової групи "А-95", частка безподаткового імпорту "Лівелою" у жовтні-листопаді 2010 року досягала 50% від загального обсягу ввезеного в країну палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: