Азаров обіцяє знизити акциз на нафтопродукти

Вівторок, 5 квітня 2011, 13:33

Уряд пропонує повернутися до нижчих ставок акцизів на нафтопродукти, якi дiяли в країнi до 1 сiчня 2011 року. 

"Ми вийдемо з пропозицiєю зменшити акциз на нафтопродукти десь на 50 доларів на однiй тоннi з тим, щоб у цей перiод цiну на нафтопродукти утримати в певному коридорi", - зазначив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров на зборах будiвельникiв України в Києвi у вiвторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вiн також зауважив, що уряд, можливо, пiде на встановлення спецiальних цiн на нафтопродукти для автоперевiзникiв.

"Найiмовiрнiше ми пiдемо на спецiальнi цiни для автоперевiзникiв: нинi уряд розробляє комплекснi заходи, якi дозволили б у цiй складнiй ситуацiї стабiлiзувати цiни", - повiдомив Азаров.

Реклама:

Вiн уточнив, що Кабiнет мiнiстрiв розгляне цi заходи на найближчому засiданнi в середу.

Як повiдомлялося, Мiненерговугiлля для стабiлiзацiї цiн на нафтопродукти наприкiнцi березня запропонувало повернутися до старих ставок акцизного збору, якi дiяли в Українi до 1 сiчня 2011 року, зокрема, знизити акциз на бензин на 27,5% - iз 182 євро/тонна до 132 євро/тонна.

Мiнiстерство вважає необхiдним значно знизити акцизний збiр i на дизельне пальне. Акциз на дизпальне iз вмiстом сiрки бiльше нiж 0,035% Мiненерговугiлля пропонує зменшити з 90 євро/тонна до 65 євро/тонна; iз вмiстом сiрки вiд 0,005% до 0,035% - з 62 євро/тонна до 45 євро/тонна; iз вмiстом сiрки не бiльше нiж 0,005% - з 42 євро/тонна до 30 євро/тонна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!