Суд відмовився банкротити "Енергоатом"

Понеділок, 4 квітня 2011, 11:27

Суд відмовив дочірньому підприємству Всеукраїнської організації інвалідів України "Фаворит-Плюс" у відкритті процедури банкрутства НАЕК "Енергоатом". 

Як повідомило джерело в "Енергоатомі", 31 березня суд відхилив позовні вимоги "Фаворит-Плюс" на підставі закону 2711, яким забороняється до 2013 року здійснювати банкрутство підприємств паливно-енергетичного комплексу, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості, передає "Комерсант" з посиланням на "Українські новини".  

У березні "Фаворит-Плюс" звернувся в Госпсуд Києва з позовом про банкрутство "Енергоатому".

Компанія аргументувала свою позицію тим, що НАЕК нібито ухиляється від виплати заборгованості за укладеними з нею договорами на роботи з підвищення радіаційної безпеки експлуатації атомних електростанцій.

Реклама:

Крім того, "Фаворит-Плюс" заявляв про ухилення, на думку компанії, "Енергоатому" від виконання прийнятих раніше відповідних судових рішень.

2010 рік "Енергоатом" закінчив із чистим прибутком 824,796 мільйонів гривень, збільшивши чистий дохід порівняно з 2009 роком на 23,14%, або на 2,526 мільярда гривень до 13,446 мільярда гривень.

"Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Південно-Українську АЕС, а також об'єднує Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС.

До складу компанії входить також Донузлавська ВЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!