"Нафтогаз" планує купити 7 родовищ в Росії

Понеділок, 4 квітня 2011, 10:38

НАК "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання товариства з обмеженою відповідальністю "Рената" і ТОВ "Нафтова компанія "Дельта-нафта" (обидві - Республіка Комі, Росія), яким належать ліцензійні ділянки 7 нафтогазових родовищ на території Республіки Комі. 

Про це сказано в тендерній документації НАК, оприлюдненій 4 квітня, інформують "Українські новини".

З цією метою компанія 30 березня оголосила тендер на оцінку запасів нафти й газу Пан'єльської площі (Тимано-Печорська нафтогазоносна провінція), ділянки №3 гряди Чернишова й Хорейверської западини, Університетської, Трипан'єльської, Північно-Мічаюської, Кабинтивісівської площ і Чиб'юського родовища. 

Переможець тендера повинен буде провести збір, аналіз, систематизацію й аудиту геолого-геофізичних і геолого-промислових матеріалів за ліцензійними ділянками, підрахунок запасів і ресурсів нафти й газу ліцензійних ділянок станом на 1 січня 2011 року. 

Також має бути визначено очікуваний чистий дохід і дисконтований очікуваний чистий дохід за кожною оціненою категорією запасів вищевказаних активів і проведено оцінку прав власності, податків, експлуатаційних і капітальних видатків "Нафтогазу України" у випадку придбання ліцензійних ділянок, пропонованих для оцінки.

Наприкінці 2010 року "Нафтогаз України" вибрав аудиторську компанію "КПМГ-Україна" для проведення фінансового і юридичного аналізу доцільності придбання нафтогазових родовищ Толкин, Боранколь і блоку Табил (Мангістауська область, Казахстан). 

"Нафтогаз України" є монополістом з транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом з транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим видобувачем газу й найбільшим видобувачем нафти в Україні.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!