Табачник обіцяє не скорочувати фінансування вишів

Субота, 30 квітня 2011, 17:17

Пiсля передання ВНЗ профiльних мiнiстерств Мiнiстерству освiти i науки, молодi та спорту їх фiнансування не зменшиться, але рiзко i не збiльшиться.

Про це сказав мiнiстр освiти Дмитро Табачник, повідомляє агентство "Iнтерфакс-Україна".

"Звичайно, з переданням рiвень фiнансування не зростає рiзко, але з iншого боку, ми намагаємося допомогти вишам заробляти, вiдкривати новi спецiальностi, новi напрями пiдготовки. Гiрше не буде, це точно", - сказав вiн, зазначивши, що перепiдпорядкування вiдбувається добровiльно, i надалi заплановано перепiдпорядкувати Мiнiстерству освiти всi вишi.

Табачник також висловив думку, що з позицiї розвитку вищої освiти, з позицiї контролю якостi, однакових умов лiцензування та акредитацiї "ненормальним" є те, що вищi навчальнi заклади пiдпорядкованi рiзним центральним органам влади.

Реклама:

"Тобто, по сутi, там вони виявляються непотрiбним немовлям, тому що немає в мiнiстерствах, вiдомствах спецiалiзованих пiдроздiлiв, якi займалися б акредитацiєю, лiцензуванням, хоча б час вiд часу iнспектували якiсть навчального процесу. Цим займається лише Мiнiстерство освiти", - сказав Табачник.

Вiн також зазначив, що за час роботи уряду Миколи Азарова 30 вищих навчальних   закладiв з iнших вiдомств переданi до Мiнiстерства освiти.

"З точки зору автономiї вишiв, чисельностi викладачiв i навiть фiнансування нiчого не змiнюється, тому що виш передають разом iз тим бюджетним фiнансуванням, яке вiн мав", - наголосив мiнiстр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: