Автобуси Порошенка наростили статутний капітал

Субота, 30 квітня 2011, 10:32

ПАТ "Автомобільна компанія Богдан Моторс" збільшить статутний капітал на третину за рахунок закритого розміщення акцій додаткової емісії - з 1,08 мільярда гривень до більш ніж 1,4 мільярда.

Про це заявив прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, таке рішення прийнято на загальних зборах акціонерів товариства у п'ятницю.

При цьому на зборах не реєструвався новий міноритарний акціонер, який збираэться придбати акції ПАТ, оскільки ця угода ще не закрита.

Як повідомлялося, інвестиційна компанія NRG Capital отримала мандат на продаж 12,9% акцій ПАТ "Богдан Моторс" і оголосила, що її ексклюзивна пропозиція з продажу цього пакету закривається 29 квітня 2011.

Виходячи з ринкової капіталізації компанії, цей пакет оцінюється в 21,1 мільйона доларів. Ще близько 10,9% акцій знаходиться у вільному обігу.

Наміри мажоритарного акціонера продати пакет ПАТ продиктовані необхідністю залучення додаткових коштів, зокрема, для завершення інвестиційного проекту - створення автобусного виробництва в Луцьку.

Крім того, компанії необхідні кошти для реалізації проекту із запуску виробництва нової моделі легкового автомобіля.

Станом на 31 березня поточного року, відповідно до звітності, компанії SV MOTORS належало 28,95% акцій ПАТ, ТОВ "Український автомобільний холдинг" - 18,91%, закритому недиверсифікованому венчурному інвестфонду "Богдан Капітал" - 22,48% акцій.

Корпорація "Богдан", контролюється Петром Порошенком, створена в лютому 2005 року 20 підприємствами-виробниками й реалізаторами автомобільної й автобусної техніки, у тому числі Луцьким автозаводом і заводом "Черкаський автобус", які виробляють автобуси модельного ряду "Богдан" всіх класів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: