Київрада віддає у концесію теплоенерго, на які претендує Ахметов

П'ятниця, 29 квітня 2011, 11:10

Київрада віддала у концесію об'єкти теплоенергетичного комплексу Києва.

Рішення ухвалено 28 квітня 2011 року більшістю голосів.

"Ситуація, яка склалася сьогодні з інженерними мережами столиці, потребує негайного вирішення. І найоптимальнішим варіантом оперативного втручання у даному питанні може стати процес концесії", - заявив на засіданні перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"Концесія, на відміну від оренди, це форма, яка вберігає майно від приватизації, тож воно цілком законно залишається у комунальній власності. Разом з тим, кошти, які вкладаються інвестором стають власністю громади. Ще однією суттєвою перевагою є той факт, що фінансові ресурси вкладаються на довгий період, і їх повернення може тривати у зручний для обох сторін період", - запевнив він.

Реклама:

Він додав, що сьогодні багато європейських розвинутих держав пішли саме цим шляхом.

За словами Мазурчака, сесія Київради, перш ніж передати об'єкт у концесію, затверджує інвестиційний план, у якому чітко розписуються терміни інвестування конкретних коштів у розвиток мереж, систем і генеруючих потужностей міста.

Далі визначається графік, умови та терміни повернення коштів. Одна з обов'язкових умов, яка має бути закладена в договорі, полягає у тому, що концесіонер повинен встановити за свій рахунок засоби обліку у всіх будинках.

Друга - концесіонер зобов'язаний взяти на баланс усі безгосподарчі мережі. Крім того, концесіонер-інвестор повинен стати виконавцем послуг.

Перший заступник голови КМДА також зазначив, що вже проведено зустріч з серйозною французькою компанією, яка працює у цій галузі. Сьогодні ця організація вже взяла в концесію мережі в Будапешті та інших містах світу.

Як відомо, головним претендентом на теплоенерго Києва є компанія СКМ Ріната Ахметова.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: