Бойко поки не "вибив" знижку на газ

Четвер, 28 квітня 2011, 12:21 -

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко у четвер відвідав Москву для переговорів із головою ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.

Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

"28 квітня 2011 року в Москві на виконання доручень президентів України та Російської Федерації пройшли переговори між міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком та головою ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером. Сторони обговорили питання стратегічного партнерства та взаємовигідних двосторонніх відносин у газовій сфері", - ідеться у повідомленні.

За інформацією Міненерговугілля, сторони домовилися про наступний раунд переговорів, який пройде у середині травня 2011 року після проведення додаткових консультацій на рівні робочих груп.

Реклама:

Як відомо, із січня 2009 року базова ціна у формулі визначена в розмірі 450 доларів.

Українська сторона вважає, що об'єктивна базова ціна у формулі мала складати 179 доларів за тисячу кубометрів.

До підписання газових угод у січні 2009 року Україна імпортувала газ з Росії за ціною 179 доларів за тисячу кубометрів.

Газові угоди, укладені в січні 2009 року, зафіксували максимальну ціну на російський газ для України в розмірі 450 доларів за тисячу кубометрів.

Українська сторона неодноразово заявляла про необхідність перегляду формули ціноутворення на російський газ.

Зокрема, за словами прем'єра Миколи Азарова, справедлива ціна на газ для України складає 200 доларів за тисячу кубометрів.

Домовленості про створення групи, покликаної ліквідувати несправедливі умови щодо ціноутворення на газ для України, закладені в угоду між "Нафтогазом" і "Газпромом" в 2009 році, були досягнуті під час переговорів президента України Віктора Януковича і президента Росії Дмитра Медведєва в Києві 26 квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: