Україні загрожує дефіцит японських авто

Вівторок, 26 квітня 2011, 10:56

У зв'язку з наслідками землетрусу в Японії, з кінця літа в Україні очікуються проблеми з поставками автомобілів деяких японських брендів.

Про це виданню "Дело" повідомив менеджер з маркетингу компанії Subaru України Олег Давиденко,

Він вважає, що черги на автомобілі марки Subaru можуть виникнути в кінці літа - на початку осені.

"У зв'язку із землетрусом Subaru була змушена частково зупинити виробництво, тому до осені ми очікуємо проблеми з поставками", - сказав він.

Реклама:

Приблизно в цей же період часу проблеми з наявністю автомобілів почнуться у Mazda і Suzuki.

За словами генерального директора ДП "АВТО Інтернешнл", офіційного імпортера автомобілів Mazda і Suzuki в Україні, Олени Дуніної, брак автомобілів Mazda і Suzuki очікується на початку осені.

"Деякі виробничі потужності Mazda і Suzuki знаходяться на постраждалих територіях Японії. Тому наприкінці літа ми очікуємо брак автомобілів деяких комплектацій", - сказала вона.

При цьому Дуніна запевнила, що проблеми з браком автомобілів будуть носити тимчасовий і не масовий характер.

У компанії Honda і Toyota не змогли сказати про можливі проблеми з поставками автомобілів.

"Як саме ситуація в Японії позначиться на Україну, ми поки не готові сказати. Зараз йде оцінка впливу", - сказала менеджер з піару компанії Honda Ukraine Олена Чеженко.
Більш оптимістичні імпортери Mitsubishi і Nissan.

Директор департаменту маркетингу та реклами компанії "Торговий дім - НІКО", офіційного імпортера Mitsubishi Motors в Україні Ярослав Вовк відзначив, що ситуація з постачанням запасних частин, комплектуючих продовжує поліпшуватися.

"Mitsubishi Motors повідомила про відновлення безперервного виробництва з 18 квітня. Всі питання, пов'язані з доставкою автомобілів, вирішуються у звичайному робочому порядку. Складнощів бути не повинно", - сказав він.

Менеджер компанії Nissan-Україна Володимир Іванов сказав, що у найближчі півроку в його компанії вистачить автомобілів для реалізації.

"Заводи Nissan розташовані по всьому світу, і в Росії, і в Італії, у Мексиці. Крім того, у компанії дуже широка база постачальників. Тому ми не очікуємо серйозних проблем з поставками автомобілів", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: