Інвесткомпанія може продати 13% "Богдана"

Четвер, 21 квітня 2011, 10:42

Пропозиція інвестиційної компанії NRG Capital з продажу 12,9% акцій ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" закривається 22 квітня 2011 року.

"Оскільки зараз у вільному обігу перебуває 10,9% акцій" Богдан Моторс", це дає можливість значного збільшення ліквідності її паперів, а також консолідації вагомого пакету в руках великого інвестора", - зазначається в пропозиції NRG Capital, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, компанія NRG Capital отримала мандат на продаж цього пакета ПАТ "Богдан Моторс", яка має намір продати його з метою залучення додаткових коштів, зокрема, для завершення інвестиційного проекту створення автобусного виробництва в Луцьку - відкриття другої черги, що дозволить своєчасно виконати контракти на виробництво автобусів для Євро-2012.

Крім того, компанії необхідні кошти для реалізації проекту із запуску виробництва нової моделі легкового автомобіля.

Реклама:

Виходячи з ринкової капіталізації компанії, цей пакет оцінюється в 21,1 мільйона доларів.

Крім того, 29 квітня збори акціонерів ВАТ "Богдан Моторс" планують розглянути питання про збільшення статутного капіталу АК "Богдан-Моторс" на третину за рахунок закритого розміщення акцій додаткової емісії.

АК "Богдан Моторс", що об'єднує виробничі активи корпорації "Богдан", в 2010 році скоротила чистий збиток більш ніж в 2,4 рази в порівнянні з 2009 роком - до 255,510 мільйона гривень.

Чистий дохід від реалізації продукції зріс на 38,6 % - до 1,708 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: