"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ стане аграрієм

Вівторок, 19 квітня 2011, 16:18

Голова Херсонської облдержадміністрації Микола Костяк домовився з українським бізнесменом, акціонером Надра Банку Дмитром Фірташем про відновлення виробництва на заводі з переробки сої ЗАТ "Каховка Пром-Агро" у Новій Каховці.

Про це пише газета "Дело".

"Думаю, що на відновлення виробництва знадобиться не більше місяця. Причому в обсягах виробництво буде більше, ніж раніше", - сказав Костяк.

Раніше представники "Каховка Пром-Агро" заявляли про спробу рейдерського захоплення підприємства Надра Банком, нагадує видання.

Реклама:

Як повідомив партнер юридичної фірми IMG Partners, у 2006 році банк виступив партнером зі співфінансування відкриття нового заводу з виробництва спеціальних комбікормів, надавши кредитну лінію підприємству на суму близько 190 млн. гривень.

У серпні 2009 року банк ініціював дострокове погашення кредитів.

У свою чергу, Надра Банк заявив, що "Каховка Пром-Агро" протягом 2009-2010 років не обслуговувало наданий банком кредит і відмовилося підписати угоду про реструктуризацію боргу.

ЗАТ "Каховка Пром-Агро" засноване в 2006 році. Підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових і технічних культур, на виробництві нерафінованої олії.

"Каховка Пром-Агро" ввело в експлуатацію маслоекстракційний завод у Новій Каховці у квітні 2009 року.

За даними Системи розкриття інформації на фондовому ринку України, 100% акцій ЗАТ володіє зареєстрована в Нікосії (Кіпр) компанія Dancroft Holdings Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!