В Іраку бажають українських квашених огірків

Вівторок, 19 квітня 2011, 15:34

Ірак хоче закупити у Хмельницькій області квашені огірки у необмеженій кількості.

Про це заявив заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації з фінансово-економічних питань та інвестиційної політики Леонід Гураль у вівторок під час прямої телефонної лінії, повідомляє агентство "УНІАН".

"Азійська країна вийшла з пропозиціями до нас щодо закупівлі квашених огірків у необмеженій кількості. В Іраку півлітрова банка цього продукту коштує 5 доларів. І вони готові зараз провести розрахунки", - сказав чиновник.

Водночас, Гураль висловив занепокоєння, що Хмельницька область втратила можливість виробництва квашених огірків.

Реклама:

"На жаль, ми втратили цю переробку, яка є найпростішою. Хоча паралельно зараз ведемо переговори про відновлення виробництва квашених огірків на базі Дунаєвецького консервного заводу. Туди треба вкласти чималі інвестиції, щоб зробити спеціальні ями для закваски", - розповів він.

Як повідомлялося, раніше голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха на засіданні колегії ОДА заявив, що Кувейт хоче закуповувати продукти харчування у Хмельницькій області.

"Кувейт зацікавився можливостям Хмельницької області як експортера продуктів харчування. Адже ця країна страждає від нестачі товарів і готова сьогодні розглянути наші пропозиції", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: