"Регіонал" каже що скупляти землю дозволять не раніше 2012 року

Вівторок, 19 квітня 2011, 13:42

У Партії регіонів заявляють, що ринок землі в Україні може бути відкритий не раніше кінця 2012 року.

"Що стосується законопроекту щодо земельного кадастру, то він готовий. Він не викликає великих сумнівів", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що в Україні діє закон, відповідно до якого введено мораторій на ринок землі в Україні до 1 січня 2012 року. "Тому тут хвилюватися не треба", - сказав Єфремов.

За його словами, для того, щоб ринок землі почав діяти, необхідно прийняти закон про земельний кадастр і закон про ринок землі. "Кожен з цих законів буде мати свої терміни введення в дію", - уточнив депутат.

Реклама:

"Тому, як я припускаю, раніше кінця 2012 року навряд чи ми зможемо розраховувати на те, що це питання буде вирішено і введено в дію остаточно", - сказав Єфремов.

Він зазначив, що закон про земельний кадастр буде розглядатися в парламенті протягом нинішнього тижня.

Депутат уточнив, що в законопроектах щодо земельного кадастру і щодо ринку землі будуть встановлені терміни вступу їх у дію.

"Які вони будуть - це буде проголосовано в залі. Але без обмеження цих строків закони працювати не почнуть", - сказав Єфремов.

За словами лідера фракції Партії регіонів, не виключено, що закон про ринок землі може вступити в силу після 1 січня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: