Медведчук агітує за митний союз. Хоче референдум

Вівторок, 19 квітня 2011, 09:55

Голова Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава" Віктор Медведчук вважає за необхідне проведення референдуму щодо приєднання України до митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану.

Про це йдеться в повідомленні центру, передають "Комментарии".

"Давайте проведемо цей референдум і спитаємо у народу! Це і буде для влади реальний шанс - почути кожного ... вже сьогодні. Я впевнений, що український народ цілком здатний допомогти владі прийняти мудре рішення", - заявив Медведчук.

При цьому, на думку екс-глави Адміністрації Президента Леоніда Кучми, митний союз є  пріоритетом для України порівняно із зоною вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Реклама:

"Митний союз у рамках ЄЕП - єдиний вихід для України. І це не тільки справедливі ціни на газ і нафту, що дозволить зберегти наші хімічну та металургійну галузі, а й широка можливість для експорту наших високотехнологічних товарів, продукції харчової промисловості та сільського господарств", - підкреслив екс-лідер СДПУ (о).

Керівник "Правової держави", посилаючись на висновки експертів, заявляє, що зона вільної торгівлі з ЄС не тільки приведе Україну до збільшення негативного сальдо в торгівлі з країнами ЄС, а й до зниження зростання ВВП.

Він також розкритикував позицію української влади і пропонований ними формат участі у митному союзі "3 +1".

"Нинішня ситуація з участю України в ЄЕП з Росією, Білоруссю і Казахстаном і зоною вільної торгівлі з Євросоюзом складається так, що ми, як та стара, знову залишимося у свого старого корита. Нинішня позиція влади, коли нам пропонують якусь конфігурацію 3 +1, в підсумку обернеться для України черговий фігурою вже з п'яти пальців ", - відзначив Медведчук.

Він переконаний, що Україні необхідно приєднуватися не тільки до митного союзу, а й інтегруватися далі в ЄЕП..

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!