В кінці тижня індекси показали позитивну динаміку

П'ятниця, 15 квітня 2011, 19:16

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС виріс на 0,94%, до рівня 1070,87 пунктів, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 1,15%, опинившись на рівні 2768,48 пунктів, пише Fundmarket.

За словами глави департаменту торгівлі ІК BG Capital Вадима Самара, зовнішній фон протягом торгової сесії був різноспрямованим.

З одного боку, майданчики відновлювалися після зниження корекції, з іншого - побоювання у інвесторів як і раніше викликають боргові проблеми Португалії, Іспанії, Греції та Ісландії, які супроводжуються стрибками прибутковості суверенних євробондів цих країн.

Реклама:

Оприлюднена вчора пізно ввечері фінансова звітність Google виявилася трохи гіршою  очікувань, втім була сприйнята ринками нейтрально. Оприлюднені протягом дня дані щодр інфляції в США відповідали очікуванням.

На закордонних майданчиках переважає негативна динаміка.

Індекс ММВБ у ході торгів п'ятниці зробив спробу закріплення вище рівня 1790 пунктів, однак, не отримав будь-яких вагомих драйверів для продовження росту.

Уол-стріт почала торги п'ятниці невеликим підйомом, тому що дані про інфляцію в березні, опинилася нижче за прогнози, компенсують поганий звіт Bank of America Corp.

На початку торгів Dow Jones виріс на 0,22 відсотка до 12.311,75 пунктів, індекс Standard & Poor's 500 піднявся на 0,19 відсотка до 1.317,08 пунктів, індекс Nasdaq Composite опустився на 0,24 відсотка до 2.753,53 пунктів.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Відновлення української економіки в 2010 році не призвело до зростання капітальних

інвестицій, які скоротилися на 2%.

Ще більшого їх спаду вдалося уникнути завдяки будівництву об'єктів до Євро-2012. У найближчі роки зростуть інвестиції у торгівлю, сільське господарство і промисловість, однак очікуваного експертами 13-відсоткового збільшення капітальних інвестицій буде недостатньо для прискорення темпів зростання ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!