Київ отримає мільярд на ЖКГ

П'ятниця, 15 квітня 2011, 11:55

Фінансування галузі житлово-комунального господарства Києва у 2011 році складе 1 млрд. гривень.

Такий прогноз висловив перший заступник голови міськадміністрації Олександр Мазурчак, повідомляє агентство "Українські Новини".

"Є домовленості з державного бюджету, що в цьому році будуть вкладені серйозні фінансові ресурси, як на заходи з енергозбереження, так і заміну мереж. Я можу сказати, що 500 млн. гривень будуть іти з міського бюджету на питання ЖКГ, з яких левова частка піде саме на енергозбереження та підготовку до зими. Загальна сума, яка піде на житлово-комунальне господарство міста досягне понад 1 млрд. гривень цього року", - сказав він.

У свою чергу голова Київадміністрації Олександр Попов під час колегії в міськадміністрації повідомив, що ще близько 500 млн. гривень можуть бути виділені з державного бюджету.

Реклама:

"У нас проблема із забезпеченням повною мірою запланованих заходів. Але у нас будуть можливості додаткові. Ми працюємо з урядом, міською радою і в комплексі, я думаю, ми отримаємо фінансові ресурси близько 500 млн. гривень на житлово-комунальне господарство", - зазначив він.

Попов також повідомив, що дані фінансові ресурси з'являться у міста вже влітку, тому перед Києвом ставиться завдання в стислі терміни їх освоїти.

Як повідомлялося, Мазурчак вважає, що для виведення житлово-комунального господарства Києва з аварійного стану необхідно 3-4 млрд. гривень на рік.

Київська міська рада на сесії 16 вересня 2010 затвердила програму реформування і розвитку ЖКГ міста на 2010-2014 роки, згідно з якою передбачено фінансування на рівні 24,016 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!