Ахметов вирішив не платити собі дивіденди

Четвер, 14 квітня 2011, 17:30

Власник СКМ Рінат Ахметов на зборах акціонерів у четвер знову відмовився від виплати дивідендів і вирішив не розподіляти весь отриману в 2010 році неконсолідований чистий прибуток у розмірі 3,716 мільярда гривень.

"Зароблені кошти ми маємо намір інвестувати у подальший розвиток бізнесу групи СКМ: як у традиційні для нас бізнеси - металургію і енергетику, так і в наші непромислові напрямку", - відзначив генеральний директор компанії Олег Попов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Особливу увагу в цьому році ми маємо намір приділити активах групи в банківському секторі та медіа, а також в сільськогосподарській галузі", - додав він.

За його словами, щорічна сума інвестицій в розвиток групи СКМ, у тому числі за рахунок рекапіталізації прибутку, становить не менше 8 мільярда гривень.

Реклама:

 СКМ відзначає, що її основним джерелом доходів як керуючої компанії як і раніше є дивіденди, одержувані від активів групи СКМ.

Збори також вирішили реорганізувати ЗАТ "СКМ" в приватне АТ "СКМ" відповідно до вимог закону про акціонерні товариства.

Компанія СКМ володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

У групу СКМ, яка є найбільшою фінансово-промисловою групою країни, входять компанії "Метінвест Холдинг", "Дтек", телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл", НВК "Гірські машини" та інші.

100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.

СКМ за підсумками 2010 року збільшила чистий неконсолідований прибуток у п'ять разів - до 3,72 мільярда гривень, а її активи групи збільшилися на 11% - до 36,840 мільярда гривень, левову частку в яких становлять довгострокові фінансові інвестиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: