Україна та Vanco ще не підписали мирову угоду

Четвер, 14 квітня 2011, 14:39

Україна і Vanco Prykerchenska Ltd (Британські Віргінські о-ви) ще не завершили оформлення всіх формальних процедур щодо укладення мирової угоди.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу компанії.

"Компанія Vanco Prykerchenska продовжує переговори з урядом України з метою мирового врегулювання спору щодо Угоди про розподіл продукції (УРП) після призупинення арбітражного процесу в Стокгольмському арбітражному суді", - цитують у прес-службі слова президента Vanco Prykerchenska Джима Бауна.

Він зазначає, що представники компанії поки ще не отримали інформацію про закінчення переговорного процесу і завершенні всіх формальних процедур.

Реклама:

"Підписання мирової угоди - це непростий процес. Важливою умовою затвердження угоди державою Україна є узгодження англійського варіанту тексту Міжвідомчою комісією. За нашими даними, цього поки не було зроблено", - відзначає президент Vanco Prykerchenska.

Він також нагадує, що початок промислової розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря потребує колосальних інвестицій, тому інвестори повинні бути упевнені в захищеності своїх вкладень, і що робота компанії проходить в рамках законодавчого поля.

"Взагалі, нас, звичайно, бентежить, що процес так затягнувся - це серйозно демотивує інвесторів і може призвести до зриву всього проекту", - підсумував Баун.

Як повідомлялося, у середу міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що уряд України в першій декаді квітня затвердив мирову угоду з компанією Vanco Prykerchenska Ltd.

За його словами, документ ще має бути затверджений Стокгольмським арбітражем.

19 жовтня 2007 року між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) була підписана угода про розподіл продукції на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Vanco International передала всі права і зобов'язання Vanco Prykerchenska (Віргінські острови).

Це стало основною причиною розриву з боку Кабміну Юлії Тимошенко угоди і початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100% дочірньою компанією Vanco Energy Company (США).

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками виступають: корпорація ДТЕК (Донецьк), інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгенія Новицького на паритетних засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: