Виробники алкоголю просять уряд "відпустити" мінімальну ціну

Четвер, 14 квітня 2011, 13:32

Підвищити мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки з 17,96 гривні до 27,9 гривні, або на 55,3%, просять уряд провідні національні виробники цього алкогольного напою.

Про це ідеться у відкритому листі асоціації "Укргорілка" і семи виробників до прем'єра та його першого заступника, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Цінове обмеження зробить неможливим реалізацію нелегальної продукції в торгових мережах за демпінговими цінами за рахунок несплати податків та створить необхідні економічні гарантії для легальних виробників", - йдеться в листі.

Згідно з ним, із моменту встановлення у жовтні 2009 року нинішньої мінімальної ціни акцизний збір був підвищений до 42,12 гривні за літр 100% спирту, ціна самого спирту збільшилася з 70 гривень до 135 гривень за дал, а склотара подорожчала на 20%.

Реклама:

"Постійно стримувати підвищення ціни за рахунок скорочення рентабельності неможливо", - стверджують виробники горілки, вказуючи, що рентабельність впала в середньому до 5%.

На їхню думку, Україні важливо зберегти легальний ринок міцного алкоголю як бюджетоутворюючої галузі.

Лист підписали керівники ТОВ "ТБ "Мегаполіс", ТОВ "Лікеро-горілчаний завод (ЛГЗ) "Прайм", ТОВ "Національна горілчана компанія", ДП "Українська горілчана компанія "Nemiroff", ТОВ "Золотоніський ЛГЗ "Златогор", ЗАТ "Кременчуцький ЛГЗ" і" ТОВ "Кримська горілчана компанія".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: