Помічник нардепа виводить "Київміськбуд" на Кіпр - ЗМІ

Четвер, 14 квітня 2011, 10:25

Приватизацією скандально відомих об'єктів комунальної власності Києва, до числа яких входять найбільше підприємство Києва - "Київміськбуд", а також книжковий магазин "Сяйво" у центрі столиці, займалися два юристи з компанії Gestors.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

За даними видання, зареєстровані на Кіпрі офшорні компанії Altimak limited і Satilina limited, які перекупили 80% акцій компанії "Київміськбуд" у первинного покупця - "Фінансової компанії "Новий регіон", в Україні представляють двоє осіб - Володимир Іванович Бобрик та Віталій Миколайович Махінчук.

Це офіційні дані, які під час судового процесу навколо "Київміськбуду" були запитані і отримані суддями, що розглядають справу.

Реклама:

Обидва юристи почергово захищають інтереси цих кіпрських фірм у судах, в яких столична влада домагається повернення в комунальну власність "Київміськбуду".

Пошук в інтернеті дозволяє легко визначити місце роботи цих юристів - в маловідомій юрфірмі Gestors. Віталій Махінчук займає в ній посаду керуючого партнера, Володимир Бобрик - партнера.

У біографічній довідці Махінчука на сайті юрфірми зазначено, що з 1999 по 2002 роки він виконував обов'язки помічника з правових питань секретаря комітету у закордонних справах Верховної ради.

Як повідомили виданню в цьому комітеті, у той час секретарем цього комітету був Василь Костицький - депутат III скликання, який пройшов до парламенту за списком партії Народно-християнський Союз.

У 1999-2001 роках Костицький також був директором Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва Академії правових наук, в якому зараз працює Махінчук, будучи вченим секретарем Інституту приватного права і підприємництва.

А в 2008 році Костицький очолив Національну експертну комісію із питань захисту суспільної моралі.

Після роботи помічником депутата Василя Костицького, юрист Віталій Махінчук працевлаштувався в департамент міжнародного комерційного арбітражу фірми "Салком", а з 2003 по 2010 роки - працював партнером юридичної фірми "Юрбізнесконсалтинг".

Окрім захисту інтересів офшорних компаній в їх боротьбі за акції "Київміськбуду", Махінчук згадується у ще одному гучному судовому позові - за право володіння приміщеннями скандально відомого книжкового магазину "Сяйво" поряд із Хрещатиком.

У судових розглядах юрист Віталій Махінчук представляє інтереси фірми "Книжковий світ "Сяйво", яка викупила нежитлові приміщення магазину загальною площею 363 кв. м. у компанії-посередника "Абріль-студіо".

Як відомо, "Абріль-студіо" у 2009 році придбала приміщення магазину на аукціоні, який провела місцева влада Києва.

Відтоді "Книгарня "Сяйво" - початковий власник книжкового магазину - намагається оскаржити цей продаж і веде боротьбу за повернення своїх прав на магазин.

Колега Махінчука - Володимир Бобрик - також представляє інтереси кіпрських компаній, що претендують на "Київміськбуд".

Як і Махінчук, до роботи в Gestors він працював у фірмі "Юрбізнесконсалтинг".

Крім кіпрських компаній, Володимир Бобрик в судах проти "Київміськбуду" представляє інтереси ТОВ "Фондовий союз "Україна".

Цій фірмі були передані на зберігання акції 34 підприємств, які входять в структуру Холдингової компанії "Київміськбуд".

Серед цих підприємств - відомі будівельні організації: "Домобудівний комбінат № 4", "Будмеханізація", "Трест Київспецбуд", "Кіевоздоббуд", "Домобудівний комбінат № 3", "АТП - 5", "ЕМЗ "Металіст", "Асфальтобетонний завод" та інші.

Згідно з даними фондової біржі ПФТС, керівником "Фондового союзу "Україна" є Ярослав Дмитрович Науменко.

Таке ж ім'я носить 29-річний член Християнсько-ліберальної партії України, лідером якої є Леонід Черновецький.

Раніше ЗМІ відзначали, що насправді контроль над зберігачем акцій "Фондовим союзом "Україна" має зять Леоніда Черновецького - В'ячеслав Супруненко.

Паралельно з боротьбою за "Київміськбуд" і його активи, Бобрик веде судові суперечки на користь компанії "Профі-Блінкер".

Ця фірма в кінці 2009 року приватизувала дуже дорогий об'єкт комунальної власності, який виставила на продаж Київрада - будівля на вул. Трьохсвятительська, 7А, 7Б, 7В, 7Г загальною площею понад 1500 кв. м.

У 2008 році "Профі-Блінкер" оформив договір з Київрадою на купівлю ще одного престижного об'єкта нерухомості в центрі столиці - приміщень загальною площею понад 500 кв. м. по вул. Червоноармійська, 101А.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: