Суд скасував рішення про дерибан 100 гектарів у Пирогово

Вівторок, 12 квітня 2011, 20:52
За позовом Генеральної прокуратури суд повернув державі 100 га землі історико-культурного призначення у Києві.

Як повідомляє прес-служба відомства, Господарський суд 11 квітня задовольнив позов Генпрокуратури про визнання недійсним рішення Київради, за яким обслуговуючому кооперативу "Житлодар" було передано 99,74 га, що знаходяться в зоні охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури та побуту України (с. Пирогів).

За результатами перевірки встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при видаленні землі у 2007 році.

"Так, рішенням Київради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного кодексу та закону "Про охорону культурної спадщини" та житлового кодексу передано вказаному кооперативу землі історико-культурного призначення площею 99,74 га, у тому числі 98,68 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла та 1,05 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території. При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов", повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У подальшому вказаний кооператив передав земельні ділянки, які були надані йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств.

Як відомо, раніше Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київради про безоплатну передачу кооперативу "Транспортник" у приватну власність для будівництва житла понад 67,5 га з природно-заповідного фонду земель.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!