"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко розказав, коли почнеться розпродаж енергетики

Вівторок, 12 квітня 2011, 15:49

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко прогнозує, що в середині 2011  року Фонд держмайна оголосить конкурси з продажу державних пакетів акцій енергопостачальних та енергогенеруючих компаній.

Про це Бойко повідомив в інтерв'ю газеті "День", передає УНІАН.

За його словами, в 2011 році на продаж будуть виставлені 5-6 обленерго і 2 генкомпанії.

"Цього року буде реалізовано пілотний проект з приватизації 5-6 компаній на ринку дистрибуції та двох - на ринку генерування. Цей процес вже почався. Я сподіваюся, що до середини року ми оголосимо про проведення аукціону по першим компаніям на ринку дистрибуції і першої компанії на ринку генерування", - заявив Бойко.

Реклама:

Він зазначив, що при проведенні приватизаційних конкурсів перевага буде надаватися тим інвесторам, які готові вкладати максимальний обсяг інвестицій в модернізацію приватизованих компаній.

"Ключовим питанням до інвесторів, зацікавлених у придбанні компанії, буде сума, яку він може направити на модернізацію, щоб реалізувати заходи в енергетиці, які Україна зобов'язалася виконати, вступаючи в міжнародне Енергетичне співтовариство", - сказав міністр.

Фонд державного майна переніс початок приватизації підприємств енергетики з четвертого кварталу 2010 року на 2011 рік. За словами голови ФДМУ Олександра Рябченка, приватизація генеруючих і розподільчих підприємств енергетики буде проводитися протягом двох років, при цьому пріоритетними для продажу серед генеруючих підприємств залишаються "Дніпроенерго" і "Західенерго".

ФДМУ не виключає, що при приватизації блокуючі пакети енергокомпаній будуть залишені в держвласності, як це сьогодні пропонує Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

На думку голови ФДМУ, перші приватизаційні конкурси з продажу як генеруючих компаній, так і обленерго будуть проведені влітку 2011 року.

На сьогоднішній день в управлінні НАК "Енергетична компанія України" перебувають контрольні пакети чотирьох генеруючих компаній - "Донбас-", "Захід-", "Центр-" і "Дніпроенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!