У Азарова розраховують на гроші від МВФ у червнi

Вівторок, 12 квітня 2011, 13:08

Україна розраховує на отримання транша Мiжнародного валютного фонду у розмiрi 1,5 млрд. доларів у червнi 2011 року за пiдсумками роботи в Києвi мiсiї фонду з 10 по 20 травня.

Про це заявив директор департаменту управлiння державним боргом та мiжнародного спiвробiтництва Мiнiстерства фiнансiв Сергiй Макацарiя, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З 10 по 20 травня ми очiкуємо мiсiю. Пiсля цього в червнi можливий черговий транш", - сказав він.

За його словами, всi кошти чергового траншу МВФ планується спрямувати до Нацiонального банку.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкiнцi липня 2010 року МВФ вирiшив вiдновити спiвпрацю з Україною за новою програмою stand-by на 10 млрд. SDR (близько 15,6 млрд. доларів). Тодi ж Київ отримав перший транш у розмiрi 1,25 млрд. SDR.

У груднi 2010 року МВФ вирiшив видiлити Українi другий транш кредиту stand-by у розмiрi 1 млрд. SDR.

Програма stand-by передбачає надання Українi щокварталу ще восьми траншiв, починаючи з середини березня 2011 року, в разi успiшного продовження спiвпрацi.

Їх обсяг становить по 1 млрд. SDR кожен за винятком останнього розмiром 0,75 млрд. SDR.

Проте мiсiя МВФ, яка працювала у Києвi в лютому, не змогла вiдразу рекомендувати видiлення третього транша, заявивши про необхiднiсть протягом iще кiлькох тижнiв попрацювати над переглядом програми для пошуку компенсаторiв бiльш плавного, нiж передбачалося ранiше, пiдвищення тарифiв на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: