Уряд планує виділити 91 мільйон на житлові кредити для молоді

Понеділок, 11 квітня 2011, 12:59

На кредитування житлового будівництва для молодих сімей у 2011 році Кабинет міністрів планує спрямувати 91 млн. гривень.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Кабміну за підсумками телевізійного проекту "Розмова з країною" за участю президента Віктора Януковича.

"Відповідно до Конституції, громадянам, які потребують соціального захисту, житло надається державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступну для них плату відповідно до закону. Важливим кроком у цьому напрямі є продовження реалізації розпочатої у 2010 році Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла", - інформують в уряді.

Згідно із повідомленням, у 2010 році був "апробований на практиці механізм державної підтримки будівництва доступного житла, завдяки якому придбали квартири 590 сімей в усіх регіонах України".

Реклама:

У 2011 році на ці потреби передбачено спрямувати 150 млн. гривень, що дасть змогу побудувати близько 1500 квартир за умови пайової участі громадян.

Крім того для забезпечення безкоштовним житлом військовослужбовців, депортованих осіб, вчених Національної академії наук, інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи у державному бюджеті передбачено виділення 889 млн. гривень.

"На кредитування житлового будівництва для молодих сімей заплановано спрямувати 91 млн. гривень", - повідомили в уряді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!