Українські компанії можуть долучитися до туркменської труби

П'ятниця, 1 квітня 2011, 09:55

Плани Туркменії в сфері промислового та соціального будівництва відкривають гарні можливості для українських компаній.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі з президентом Туркменії Гурбангули Бердимухаммедовим у четвер в Ашхабаді, пише газета "Комерсант-Україна".

Одним з перспективних проектів, за його словами, є будівництво газопроводу "Схід-Захід".

Крім поставок трубної продукції, українські компанії зможуть забезпечити будівництво лінійних ділянок трубопроводу та компресорних станцій.

Реклама:

Крім газотранспортних проектів, Андрій Клюєв запропонував туркменській стороні розглянути можливість участі українських компаній в майбутньому будівництві злітно-посадочних смуг в аеропортах Туркменабата і Дашогуз, а також мостів, шляхопроводів і автомобільних доріг.

Також він передав туркменській стороні низку пропозицій українських компаній щодо участі в модернізації п'ятого енергоблоку Марийській електростанції.

Туркменським замовникам також було запропоновано розширити закупівлі продукції українського машинобудування.

Як відомо, спочатку газопровід "Схід-Захід", який з'єднає родовища в східній частині Туркменії з узбережжям Каспійського моря, мала намір будувати Росія, збираючись приєднати його до Прикаспійського газопроводу.

Але 31 травня 2010 року Ашхабад вирішив реалізовувати проект вартістю 2 млрд. доларів самостійно.

До складу газопроводу протяжністю 1 тис. км увійдуть 7 газокомпресорних станцій. Очікується, що він буде зданий в експлуатацію в 2015 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: