"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-чиновників Тимошенко залишили за ґратами ще на місяць

Середа, 9 березня 2011, 16:41

Екс-главі Державної митної служби Анатолія Макаренка і колишньому першому заступнику НАК "Нафтогаз України" Ігорю Діденку продовжено термін утримання під вартою до 10 квітня.

Такі рішення ухвалив Апеляційний суд Києва в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на адвокатів чиновників Юрія Сухова і Юрія Григоренка.

За словами Григоренка, суд продовжив арешт його підзахисному, незважаючи на те, що ще минулого тижня захист та Діденко завершили ознайомлення з матеріалами справи.

Як повідомлялося, Макаренко був арештований в кінці червня, а Діденко - у липні 2010 року. Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. кубометрів газу.

Реклама:

Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті приналежного компанії RosUkrEnergo АG природного газу і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.

За даними СБУ, в ході слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах.

Нині обвинувачені і їх захисники знайомляться з матеріалами справи на виконання вимог ст.218-220 Кримінально-процесуального кодексу, після чого справа буде направлена до суду.

У цій справі заарештовані Ігор Діденко, екс-голова Державної митної служби Анатолій Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!