АМКУ завів 5 справ на постачальників гречки

Середа, 9 березня 2011, 10:34

Антимонопольний комітет розглядає 5 справ про порушення конкурентного законодавства учасниками ринку гречки.

Про це повідомили в АМКУ, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Як повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, за попередніми результатами розгляду однієї зі справ, виявлено ознаки змови окремих учасників ринку щодо безпідставного підвищення цін на крупу гречану врожаю 2009 року.

У ході вказаних справ з'ясовано, що істотне підвищення цін на гречку було скоєно фасувальниками цієї продукції, які за чинним законодавством визначені як виробники продукції.

Реклама:

Зокрема, фасувальники, маючи невелику собівартість послуг з фасування, значно підвищували ціни на вже фасовану крупу, яка поставляється в торговельні мережі.

Рішення з цих справ АМКУ має намір прийняти найближчим часом.

Крім того, АМКУ з метою уникнення ажіотажного попиту зобов'язав великих виробників крупи Київської області - ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів" та колективне підприємство "Білоцерківхлібопродукт" здійснювати реалізацію залишків гречки, що знаходяться на підприємствах, безпосередньо в торгові мережі.

Нагадаємо, після різкого підвищення цін на гречку в Україні на початку лютого Міністерство аграрної політики і продовольства та провідні підприємства-виробники гречаної крупи підписали меморандум, який передбачає встановлення оптово-відпускної ціни на крупу гречану на рівні не вище 12,6 гривень за кг, а роздрібну ціну - на рівні 13,9-14 гривень.

Разом з тим, в деяких торгових мережах ціна на гречку перевищує максимальні 14 гривень за кг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: