Янукович підписав "містобудівний" закон

П'ятниця, 4 березня 2011, 15:11

Президент Віктор Янукович схвалив закон про "Про регулювання містобудівної діяльності"

Про це повідомляє сайт президент.

Нагадаємо, 17 лютого, депутати прийняли закон №7419 "Про регулювання містобудівної діяльності" із поправками Януковича.

Повертаючи закон до парламенту, президент звернув увагу на те, що він порушує права громадян у плані обговорення перспектив забудови територій, а також скасовує ряд обов'язкових експертиз, таких як екологічна та інші.

Реклама:

Законом передбачено, що громадському слуханню підлягають розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій.

Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, зазначеної у частині першій цієї статті, без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється.

Водночас, представники громадських організацій, ознайомившись із вето президента, заявили, що воно не вирішує проблем, які можуть виникнути після набуття законом чинності.

Це стосується і питання громадських слухань, і питання експертиз.

Зокрема, представники громадських організацій звернули увагу на те, що навіть якщо згодом буде передбачена відповідальність забудовників за порушення, допущені в ході будівництва, наслідки цих порушень можуть бути незворотними, наприклад, руйнування історичного чи археологічного пам'ятника.

Законом встановлюється, що оприлюднення проектів генеральних планів, планів зонування територій, детальних планів територій здійснюється не пізніш як у місячний строк з дня їхнього надходження до відповідного органу місцевого самоврядування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!