Слідом за гречкою Україна буде завозити вівсянку

Четвер, 31 березня 2011, 17:50

У зв'язку з недостатнім обсягом продовольчого вівса в країні, Україна має намір закупити його в сусідніх країнах.

Про це повідомили в Державній продовольчо-зерновий корпорації Україні, інформує "ЛІГАБізнесінформ". 

Переважна більшість залишків вівса, що зберігається на підприємствах різних форм власності, є посівним матеріалом або фуражним зерном і не може бути використано для переробки на крупи і пластівці, - відзначають фахівці корпорації.

За несприятливих погодних умов у період вегетації вівса, врожайність в 2010 році знизилася до 15 ц/га, в порівнянні з 25 ц/га у врожайні роки, що призвело до поступового скорочення запасів і зростання цін пропозиції до рівня понад 3000 гривень/тонну.

Реклама:

У роздробі ціна також зросла. Таким чином, вважають у компанії, подорожчання продукту почасти викликане погодними умовами в минулому році і загальним підвищенням цін у країні.

Між тим, до складу Державної продовольчо-зернової корпорації входить лише філія, яка займається переробкою вівса на крупи і пластівці - "Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів".

Враховуючи ситуацію, що склалася на внутрішньому ринку, спеціаліст філії Державного підприємства відбув до Казахстану, також готуються документи на відрядження іншої посадової особи до Польщі, де пройдуть переговори щодо поставок вівса в Україну в обсязі до 5000 тонн, що дасть змогу завантажити потужності філії "Новоукраїнський КХП" до кінця маркетингового року.

У зв'язку зі зменшенням обсягів виробництва гречаної і вівсяних круп, на сьогодні філією "Новоукраїнський КХП" здійснюється переробка зерна пшениці та ячменю на перлову, пшеничну та ячмінну крупи в значно більших обсягах, ніж зазвичай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!