"Укравтодор" хоче "зарити в асфальт" півмільярда кредиту Світового банку

Четвер, 31 березня 2011, 16:35

Державна служба автомобільних доріг України розраховує залучити кредит Світового банку на суму 450 мільйонів доларів для реконструкції автодороги Київ-Харків-Довжанський на ділянці від Лубен до Полтави.

"Укравтодор" в даний час веде переговори зі Світовим банком про залучення кредитних коштів на продовження першого з банком проекту "Поліпшення автомобільних доріг і безпеки руху", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сума, яка обговорюється, за попередніми розрахунками, становить 450 млн. доларів.

З огляду на те, що основним критерієм для отримання згоди банку на продовження проекту є результативність першого проекту, а вибірка коштів за першим проектом є найвищою в порівнянні з іншими проектами, є всі підстави стверджувати про підтримку банком цієї пропозиції, вважають в компанії.

Реклама:

"З боку України доцільність підготовки проекту вже підтверджена. Залучити кредитні кошти передбачається в наступному році. При цьому підготовка самого проекту вже почалася ", - повідомили у прес-службі "Укравтодору".

Як повідомлялося, Світовий банк та "Укравтодор" 21 квітня 2009 року підписали угоду про надання Держслужбі автодоріг кредиту на суму 400 мільйонів доларів для реконструкції ділянки дороги Київ-Харків-Довжанський від Борисполя до Лубен. Проект реалізується.

Верховна Рада 16 липня 2009 року прийняла закон "Про ратифікацію Угоди про запозичення між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР, Світовим банком)". У серпні закон підписав президент.

Раніше "Укравтодор" розраховував залучити 600 мільйонів доларів на реконструкцію дороги Лубни-Полтава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: