Менеджеру Ахметова пробачили мінімізацію податків на мільйон

Четвер, 31 березня 2011, 12:53

Спеціалізована державна податкова інспекція із роботи з великими платниками податків звернулася до суду, вимагаючи притягнути до адміністративної відповідальності голову правління АК "Київенерго" Едуарда Соколовського, проте програла суд.

Про це пише газета "Дело".

Згідно із протоколом про адміністративне правопорушення, складеним при перевірці АК "Київенерго", податковим органом було встановлено ведення податкового обліку із порушенням встановленого порядку, а саме: заниження суми податку на додану вартість на 932 тис. гривень.

Суддя Печерського суду Києва, вивчивши матеріали, дійшов висновку, що провина голови правління АК "Київенерго" підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, актом податкової інспекції про результати документальної перевірки формування податкового кредиту з ПДВ за квітень і травень 2010 року при взаєминах з фірмою "ДІВТ" і "Фортісгруп".

Реклама:

У зв'язку з цим податкова інспекція вимагала притягнути до відповідальності голову правління компанії - Едуарда Соколовського.

Разом з тим суддя констатував, що тримісячний термін, відведений для адміністративного стягнення, пройшов. Тим самим справа підлягає закриттю.

Як відомо, 40% акцій АК "Київенерго" належать компанії ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!