У Росії розповіли, як Україні буде добре в Митному союзі

Середа, 30 березня 2011, 17:56

Митний союз може переглянути у бік зниження імпортні мита на ряд товарів у разі приєднання України до союзу.

Заявив у середу журналістам секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, єдиний митний тариф Митного союзу - встановлює ставки імпортних мит, в 2 рази вище, ніж український.

У разі приєднання до Митного союзу, Україна повинна буде майже в два рази підняти рівень захисту свого ринку, що викличе з боку ЄС ряд претензій.

Реклама:

"Розмінною монетою тут виступатиме пристосування єдиного митного тарифу до тих претензій, які будуть пред'являти партнери, які торгують з Україною. Коректуючи ставки єдиного митного тарифу, ми будемо балансувати за рахунок деякого зниження тарифу для всього Митного союзу", - заявив Глазьєв.

Він також повідомив, що в рамках СНД ведуться переговори по створенню багатосторонньої зони вільної торгівлі з участю України. Єдиний угоду планується підписати в травні.

"Одночасно Україні потрібно визначитися з участю в Митному союзі", - вважає секретар Митного союзу.

Коментуючи переговори України щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС Глазьєв відзначив, що ЄС пропонує Україні "дискримінаційні та принизливі умови".

"Україну запрошують до зони вільної торгівлі з ЄС як сировинну периферію, резервуар дешевих торгових ресурсів. Економічного сенсу від участі у дискримінаційній угоді, який пропонує ЄС Україні - немає", - зазначив він.

Секретар підкреслив також, що досвід участі України в СОТ виявився згубним, особливо для агропромислового комплексу країни.

При цьому Глазьєв повідомив, що відсутність України в Митному союзі робить становище союзу нестійким.

"Участь України дасть Митному союзу певний динамізм у розвиток виробництва та експорту товарів високого ступеня переробки", - заявив він, відзначивши позитивний ефект від входження України до Митного союзу для машинобудівного комплексу, атомної промисловості, сільського господарства.

"Тисячі підприємств пов'язані виробничими технологічними ланцюжками. І кожен раз перетин кордону - це митні, ветеринарні, санітарні бар'єри. Зняття цих кордонів дасть одразу вибуховий ефект", - вважає секретар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!