Азаров заллє в "Родовід Банк" 4 мільярди

Середа, 30 березня 2011, 15:20

Уряд вирішив збільшити статутний капітал проблемного "Родовід Банку" на 47%, або на 3,95 мільярда гривень - до 12,36 мільярда гривень в рамках здійснення операції з переведення  його вкладників у Ощадбанк.

Про це повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко на прес-конференції в середу, передає "Інтерфакс".

"Затверджено постанову, спрямовану на захист вкладників "Родовід Банку", - сказав міністр.

За його словами, сума докапіталізації "Родовід Банку" відповідає його обсягу вкладів фізичних осіб: всі вони будуть передані в Ощадбанк.

Реклама:

Крім того, за словами Ярошенка, прийнято рішення збільшити статутний капітал Ощадбанку на 604 мільйонів гривень, або на 4,3%, - до 14,496 мільярда гривень: його додаткова капіталізація необхідна для забезпечення повноцінних розрахунків з вкладниками "Родовід Банку".

Докапіталізація банків буде проводитися за рахунок випуску семирічних облігацій внутрішньої державної позики з прибутковістю 9,5% річних.

За словами голови Мінфіну, після переведення вкладників в Ощадбанк НБУ накладе обмеження на діяльність "Родовід Банку".

Ярошенко також повідомив, що влада країни розробляє спеціальну програму, яка буде регламентувати подальшу роботу "Родовід Банку".

Як повідомив на прес-конференції перший заступник глави НБУ Юрій Колобов, виплати вкладникам "Родовід Банку" через відділення Ощадбанку можуть початися через два-три тижні.

При цьому він пообіцяв, що Нацбанк продасть Ощадбанку необхідний обсяг валюти для розрахунків за валютними депозитами.

Крім того, глава Мінфіну повідомив, що уряд у середу обговорював питання докапіталізації Укргазбанку, однак рішення прийнято не було.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!