Україна продовжила квотування експорту зерна іще на квартал

Середа, 30 березня 2011, 14:24

Кабінет міністрів продовжив квотування експорту зерна до 1 липня 2011 року, одночасно збільшивши квоту на кукурудзу на 2 млн. тонн.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Квотування експорту зерна продовжено до 1 липня поточного року. І збільшили обсяг квоти на 2 млн. тонн кукурудзи", - сказав він.

Кабмін тим самим підтримав пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі, яка була оприлюднена 29 березня.

Реклама:

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 29 березня оприлюднило проект постанови уряду, який передбачає продовження діючого до 31 березня квотування експорту зерна до 30 червня 2011 року і одночасне збільшення квоти на кукурудзу на 2 млн. тонн - до 5 млн. тонн.

На початку жовтня 2010 року уряд ввів квотування експорту зерна на термін до 31 грудня 2010 року.

В кінці 2010 року воно було продовжене до 31 березня 2011 року. При цьому сумарний розмір квот був збільшений на 1,5 млн. тонн - до 4,2 млн. тонн.

За цей час квоти розподілялися двічі способом, що викликав потім різку критику з боку учасників ринку: багато компаній не змогли вчасно отримати висновки Міністерства аграрної політики і продовольства про наявність зерна, які необхідні для подачі заявки на отримання квоти.

29 березня перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова повідомила, що президент Віктор Янукович вимагає, щоб після 31 березня, коли закінчується термін дії квот на експорт зерна, булв підготовлений відповідний акт, який би замінив їх, у разі необхідності, митними заходами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!