"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров пообіцяв МВФ запобігти безмитному ввезенню нафтопродуктів

Четвер, 3 березня 2011, 10:29

Щоб привабити іноземних інвесторів, Україна "сповнена рішучості" створити кращі економічні умови, у тому числі рівні правила гри для всіх інвесторів.

Зокрема, уряд вживатиме "усіх необхідних заходів", аби запровадити введення мита на імпорт нафтопродуктів.

Така обіцянка українського уряду закріплена в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, погодженого українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві у лютому 2011 року, пише DT.UA.

"Задля досягнення мети президента зробити Україну привабливою для інвестицій та поліпшити позицію країни в системі міжнародних економічних рейтингів та сприйняття, ми сповнені рішучості створити кращі економічні умови, у тому числі рівні правила гри для всіх інвесторів, усуваючи перешкоди для початку діяльності та розширюючи діапазон діяльності приватного сектора", - ідеться в тексті меморандуму.

Реклама:

Зокрема, "для недопущення втрати надходжень до держбюджету", у планах уряду вжити "усіх необхідних заходів із метою запобігання безмитному неоподаткованому імпорту нафтопродуктів в Україну компаніями".

При цьому, як зазначено у тексті меморандуму, Кабінет міністрів планував це зробити ще до кінця лютого, проте, як відомо, досі цього не було зроблено.

"Ми вважаємо, що структурні реформи на підтримку цієї діяльності прискорять економічний розвиток, сприятимуть потужному та сталому зростанню, призведуть до додаткових бюджетних надходжень та поліпшуватимуть стан платіжного балансу", - підкреслюється у документі. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!