Янукович хоче прив'язати оклад чиновників до "мінімалки"

Вівторок, 29 березня 2011, 16:54

Президент Віктор Янукович пропонує Верховній раді ввести встановлення мінімального окладу державних службовців залежно від розміру мінімальної зарплати.

Про це йдеться в законопроекті № 8306, зареєстрованому в Раді 25 березня, передають "Українські новини". 

Проектом нової редакції закону "Про державну службу" пропонується визначити, що мінімальний розмір посадового окладу держслужби підгрупи Д4 гарантується на рівні не нижче 2 розмірів мінімальної зарплати.

Відповідно до законопроекту, мінімальний оклад підгрупи Д4 щорічно встановлюється Кабінетом міністрів при формуванні проекту державного бюджету на наступний рік.

Реклама:

Законопроектом пропонується встановити, що схема окладів на посадах держслужби щорічно до 15 липня затверджується урядом при формуванні проекту держбюджету на наступний рік шляхом встановлення мінімального і максимального розмірів окладів для кожної підгрупи, виходячи з прив'язки до окладу на посадах підгрупи Д4.

Чинним законодавством передбачено, що умови оплати праці держслужбовців, розміри з окладів, надбавок, доплат визначається Кабміном.

Крім цього, законопроектом передбачається запровадження права держслужбовця зі стажем держслужби більше 3 років на одержання компенсації половини ставки по кредиту на придбання або будівництво житла.

Максимальний розмір кредиту, за законопроектом, повинен становити 60 середньомісячних зарплат держслужбовця.

Чинне законодавство визначає, що державні службовці забезпечуються житлом із державного фонду.

У разі прийняття закону стаття 47 "Оплата праці державного службовця" та частини 1-3 статті 48 вступлять в силу з 2013 року.

Даним законопроектом Янукович також пропонує Раді заборонити держслужбовцям бути членами політичних партій.

Законопроектом пропонується розподілити посади держслужби в залежності від характеру і обсягу обов'язків на 5 груп: А, Б, В, Г, Д, де Д - посади в органах влади без керівних функцій.

Кожну групу посад в залежності від організаційно-правового рівня органу Янукович пропонує розділити на 4 підгрупи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!