Виплати вкладникам Родовід Банку почнуться у квітні

Вівторок, 29 березня 2011, 12:54

Національний банк України прогнозує початок виплат вкладникам Родовід Банку через Державний ощадний банк України (Ощадбанк) до початку травня.

Про це заявив заступник глави Нацбанку Ігор Соркін на зустрічі з ініціативною групою вкладників Родовід Банку у понеділок, повідомляє прес-служба НБУ.

"На сьогодні вже розроблено проект спільної постанови ряду і Національного банку, щодо строків та порядку виплат цих коштів. Постанова завізована службами Кабінету міністрів і в середу виноситься на засідання уряду", - повідомив він.

При цьому Соркін наголосив, що після прийняття відповідної постанови буде необхідно "підготувати та передати реєстри вкладників з Родовід Банку до Ощадбанку, провести роботу щодо закріплення вкладників за відповідними відділеннями для того, щоб це було комфортно кожному вкладнику".

Реклама:

За даними НБУ, представники вкладників Родовід Банку висловили розуміння складності рішення проблеми повернення вкладів і готові почекати деякий час, поки Родовід Банк і Ощадбанк вирішать всі технічні моменти, пов'язані з передачею реєстрів.

Сторони домовилися про проведення наступної зустрічі 30 березня після засідання Кабміну.

Як відомо, вкладниками Родовід Банку є більш ніж 260 тисяч фізичних осіб, заборгованість яких обліковується майже на 500 тисячах рахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!