Генпрокуратура оскаржила ввіз "швидких" Тимошенко

Понеділок, 28 березня 2011, 18:06

Генпрокуратура оскаржила постанову уряду Юлії Тимошенко №1353 від 8 грудня про звільнення від сплати ПДВ ввезення автомобілів Opel Combo під виглядом виробів медичного призначення.

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

"Установлено, що колишнім урядом незаконно, усупереч вимогам законодавства було прийнято постанову від 8 грудня 2009 року №1353 "Про внесення змін до переліку виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладення податком на додану вартість", - йдеться в повідомленні.

Як відзначає відомство, унаслідок прийняття цього документа підприємство "Укрмедпостач" було незаконно звільнено від сплати митних платежів та податків при ввезенні звичайних автомобілів Opel Combo під виглядом виробів медичного призначення.

Реклама:

"Аналогічно всупереч вимогам законодавства колишнім  урядом були прийняті розпорядження від 8 липня 2009 року №898 "Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості" та від 8 грудня 2009 року №1536 "Про реєстрацію автомобілів для надання медичної допомоги як виробів медичного призначення", - повідомляє Генпрокуратура.

Ці незаконні нормативно-правові акти Генеральною прокуратурою опротестовано. Кабінетом Міністрів протести розглянуто та задоволено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!