"Регіонал" готується до приватизації "Шахти ім. Засядька"

Понеділок, 28 березня 2011, 15:31

"Шахта ім. Засядька" повідомила, що трудовий колектив схвалив план приватизації підприємства. 

11 березня комісія з приватизації, створена раніше наказом Фонду державного майна і до якої увійшли представники адміністрації та профспілок шахти, завершила складання плану приватизації державного майна компанії, передає "Комерасант" з посиланням на "Українські новини". 

Планом передбачено, що шахта імені Засядька буде реорганізована в публічне акціонерне товариство.

"Фактично було розпочато процес реорганізації підприємства в акціонерне товариство. Ні про який продаж, як поспішили повідомити багато засобів масової інформації, мова не йшла і не йде", - заявив голова ради організації орендарів шахти ім. Засядька Юхим Звягільський.

Реклама:

За результатами проведеної оцінки майна підприємства визначена його вартість на рівні 2,194 мільярда гривень, з якої вартість державного майна шахти становить 0,312 мільярда  гривень, а майна організації орендарів - 1,882 мільярда гривень.

Звягільський відзначив, що комісія з приватизації вирішила не включати ряд об'єктів до статутного фонду майбутнього ПАТ, оскільки відповідно до законодавства вони не можуть бути передані в СФ.

Планом приватизації передбачено випуск іменних простих акцій номінальною вартістю 1 гривня / акція в бездокументарній формі. Всього буде випущено 1971259000 акцій.

За словами голови ради шахти, держчастка, у свою чергу, буде розділена таким чином: 11% акцій будуть реалізовані на конкурсі, 5% - на фондовій біржі, а інші більше 0,5% - буде призначено для пільгового продажу співробітникам підприємства.

Юхим Звягільський спрогнозував, що процес реорганізації шахти може бути завершений у квітні.

Шахта ім. О.Ф. Засядька (м. Донецьк) є першим в Україні підприємством, яке організувало в 2004 році переробку каптуючого шахтного газу, що містить метан, і отримання з нього електричної і теплової енергії.

Підприємство належить до сфери впливу колишнього в.о. прем`єр-міністра, депутата ВР від Партії регіонів Юхима Звягільського, який у 1979-1992 працював його директором, а зараз є його почесним президентом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: