Підтримка Європою українських реформ полегшить модернізацію промисловості – Клюєв

Понеділок, 28 березня 2011, 09:31 -

Організаційна та фінансова допомога з боку ЄС для підтримки структурних реформ в Україні, забезпечення доступу до пільгового кредитування та інших фінансових інструментів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку можуть значно полегшити перехідний етап для української промисловості.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі із членом Єврокомісії з питань фінансового планування та бюджету Янушем Левандовським в Брюсселі у суботу, повідомляє прес-служба політика.

Клюєв відзначив недостатність коштів, які виділяються Україні в рамках європейської політики сусідства, оскільки поточні економічні процеси в Україні, економічна криза і короткострокові наслідки створення зони вільної торгівлі не враховуються в рамках цієї політики Євросоюзу.

У контексті обговорення перспектив створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС він заявив про важливість досягнення компромісу.

Реклама:

Учасники зустрічі також обговорили реформування бюджетно-податкової політики України.

Клюєв поінформував співрозмовника про заходи, що вживаються урядом України, спрямовані на вихід з економічної кризи, скорочення бюджетних витрат і підвищення ефективності державного управління, дерегулювання економіки.

Перший віце-прем'єр повідомив про подробиці проведення бюджетної, податкової та пенсійної реформ.

У свою чергу, Левандовський ознайомив Клюєва із процесом формування бюджету ЄС на фінансову перспективу (2014-2020 роки).

Представник ЄС привітав значний прогрес, якого досягла Україна останнім часом на шляху подолання наслідків економічної кризи, фінансової стабілізації та забезпечення економічного зростання.

Сторони також обговорили підготовку України та Польщі до проведення чемпіонату Євро-2012, який стане додатковим стимулом розвитку економіки України та сприятиме покращенню інвестиційного та підприємницького клімату в державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: