Уряд шукає 5 мільярдів гривень для бюджету

Четвер, 24 березня 2011, 14:17

Уряд планує внести зміни до держбюджету за підсумками першого кварталу 2011 року, збільшивши видаткову частину на 5 мільярдів гривень.

Про це заявляє голова Верховної ради Володимир Литвин, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Зараз Кабінет міністрів вивчає можливості, щоб внести пропозиції для зміни державного бюджету за підсумками роботи першого кварталу", - сказав спікер під час зустрічі з мешканцями та депутатами місцевих рад Борзнянського району Чернігівської області у селі Плиски у четвер, 24 березня.

"Попередньо планується близько 5 мільярдів гривень скерувати додатково на видаткову частину", - сказав Литвин, додавши, що уряд "зараз інтенсивно шукає ці гроші".

Реклама:

Спікер також зазначив, що у зв'язку з цим передбачається хоч і невелике, але підвищення заробітних плат медичним працівникам.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович закликав Раду внести зміни до держбюджету на 2011 рік за підсумками першого кварталу.

Президент зазначив, що за підсумками першого кварталу доходи будуть вищими, ніж планувалося.

Тому Янукович впевнений, що парламент має внести зміни до бюджету і розподілити ці кошти за стратегічно важливими напрямками.

Зокрема, голова держави висловився за необхідність розподілу цих коштів між регіонами для добудови соціальних об'єктів, доріг тощо. Він зазначив, що, за підрахунками уряду, для добудови таких об'єктів знадобиться приблизно 5 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!