На Заході вважають, що держзакупівлі - внутрішня справа України

Четвер, 24 березня 2011, 12:11
Процес ухвалення змін до закону про держзакупівлі є внутрішнім питанням України.

Про це йдеться у листі директора Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартіна Райзера та глави представництва ЄС в Україні Жозе Мануела Пінту Тейшейри до "Української правди".

Даний лист є реакцією на статтю "Єврокомісія проплатила корупцію в Україні", де йшлося про законопроект №7532, який має внести зміни до закону про держзакупівлі з урахуванням рекомендацій Єврокомісії та Світового банку.

"Наші установи відіграють лише роль радників уряду України. Це нормальний процес нашої співпраці з усіма партнерами, в основі якої лежить найкраща світова практика та принципи прозорості", - зазначили Тейшейра та Райзер.

"Ми підтримуємо повну прозорість, як ключовий принцип державних закупівель. У початковій версії проекту закону №7532 зроблено спробу скоротити обтяжливі та дублюючі етапи процесу оприлюднення інформації, які ускладнюють доступ громадськості до найважливішої інформації", - зазначили вони.

"Що стосується відмови від схвалення процедури закупівлі у одного учасника Міністерством економіки, то ми хотіли б прокоментувати, що метою цього заходу є підвищення підзвітності установ, які здійснюють закупівлю", - наголосили автори листа.

Райзер та Тейшейра підкреслили, що "процедура закупівлі в одного учасника є неконкурентною за своєю природою і може використовуватися лише за дуже особливих обставин".

"Звичайно, зміни, передбачені в проекті закону №7532, не є досконалими. Але ці зміни є кроком у напрямку посилення функціональності та запровадження ефективної системи державних закупівель", - йдеться у листі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!