Уряд не знає, де взяти гроші на 20% надбавку педагогам?

Четвер, 24 березня 2011, 09:27

Кабінет міністрів встановив 20% надбавку всім педагогічним працівникам, але тільки на папері - гроші на підвищення зарплат працівникам сфери освіти у бюджеті поки не передбачені.

Нагадаємо, 23 березня на засіданні Кабміну прем'єр Микола Азаров різко висловився на адресу міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, пише видання "Комерсант Україна".

Приводом для невдоволення прем'єра стала акція протесту педагогів, що вимагали підвищення мінімального посадового окладу та забезпечення всіх без винятку працівників сфери освіти 20% надбавкою "за престижність праці". Зараз її отримують лише шкільні вчителі.

"Вчорашнє пікетування Кабміну вчителями - це доказ безвідповідальності профільного міністра та місцевих адміністрацій, які фінансують освітні установи, - сказав Азаров, дивлячись на Табачника. - Чому ви чекали протестів людей найблагороднішої професії, до яких ми повинні ставитися з повагою і увагою?"

Реклама:

Не дочекавшись відповіді міністра, прем'єр продовжив: "Я вкрай незадоволений, Дмитро Володимирович, тим, що ви опинилися нездатні вирішити це питання вчасно і без конфліктів - ви навіть не вийшли до вчителів, не знайшли необхідних слів для своїх людей. Роблю вам суворе попередження!"

Користуючись присутністю ЗМІ, прем'єр пообіцяв, що в ході засідання Кабміну питання про встановлення надбавки педагогам буде вирішено.

Після закінчення засідання Табачник повідомив журналістам про прийняття відповідної постанови.

"Сьогодні уряд прийняв рішення про встановлення 20-відсоткової надбавки для всіх педагогічних працівників", - сказав він, відзначивши, що підвищення окладів торкнеться більше 350 тисяч . чоловік, а на його фінансування в 2011 році буде потрібно 367,2 мільйона гривень.

Втім, за словами міністра, на засіданні уряду не розглядався законопроект про збільшення витрат державного бюджету на таку суму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!