Україна відсудила у росіян 1433 км нафтопродуктопроводів

Вівторок, 22 березня 2011, 20:55

Господарський суд Рівненської області у вівторок задовольнив позов Генпрокуратури і визнав право власності держави на частину нафтопродуктопроводів Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова, що проходять територією України, загальною протяжністю 1433 км.

"Вони незаконно були оформлені на дочірнє підприємство "ПрикарпатЗахідтранс" російської акціонерної компанії "Транснафтопродукт", - повідомляє відомство, передає "Інтерфакс".

"На вимогу прокурора суд витребував зазначені частини нафтопродуктопроводів з володіння вказаного підприємства і передав Фонду державного майна", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, ще в середині 2007 року ВАТ "Укртранснафта", український монополіст з транспортування нафти, ініціювало створення спільного підприємства з використання української ділянки нафтопродуктопроводу Самара-Західний напрямок (СЗН).

Реклама:

Однак практичної реалізації ця ініціатива не отримала.

ВАТ "Транснафтопродукт" є монополістом з транспортування нафтопродуктів трубопровідним транспортом Росії, 100% її акцій належить ВАТ "АК "Транснефть".

Відповідно до сайту компанії, довжина її нафтопродуктопроводів становить 19.1 тис. км, у тому числі територією України.

"ПрикарпатЗахідтранс" в 2009 році збільшив обсяг від реалізації майже вдвічі - до 138,19 мільйона гривень, отримавши чистий прибуток 16,7 мільйонів ​​гривень.

За підсумками 9 місяців 2010 року дочірня компанія отримала чистий дохід 123,64 мільйона гривень і чистий прибуток 3,99 мільйона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!