Польща планує здешевити візи для українців

Вівторок, 22 березня 2011, 11:07

Польща планує найближчим часом істотно знизити вартість національної візи для українців.

Про це заявив маршалок сенату Республіки Польща Богдан Борусевич у своєму виступі на четвертій сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної ради України, сейму Литовської Республіки, сейму і сенату Республіки Польща, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Борусевич наголосив, що питання, яке потребує негайного врегулювання, це надзвичайно висока ціна європейської візи для українців - 40 євро.

"Польща готує істотне зниження вартості візи національної для України ... Думаю, що це буде найближчим часом", - сказав він.

Реклама:

Суттєвим кроком на шляху до безвізового режиму з Євросоюзом, за словами Борусевича, є упорядкування кордонів України з Росією, Білоруссю та Молдовою, яке почалося 2010 року.

Він підкреслив, що по завершенні такої демаркації Україні вже не буде асоціюватися в Європі з місцем, звідки можна чекати істотних нелегальних міграційних потоків.

Польський маршалек також зазначив, що позитивна практика малого прикордонного руху між Україною та Польщею буде серйозним аргументом для Євросоюзу в плані введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Він звернув увагу на те, що на 2 мільйони випадків переходу кордону в рамках малого прикордонного руху тільки в 200 випадках виникали проблеми.

Також, за його словами, Польща продовжить переговори про розширення зони дії малого прикордонного руху до 50 кілометрів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!