Аеропорт "Кривий Ріг" здали в оренду

Понеділок, 21 березня 2011, 13:58

Компанія "Шанті", яка раніше орендувала аеропорт "Вінниця" і бере участь в управлінні санацією аеропорту "Бердянськ", отримала право оренди аеропорту "Кривий Ріг".

Про це повідомить представник компанії Костянтин Вихристенко, пише "Дело".

Крім того, компанія отримала попереднє погодження місцевих рад на оренду Сумського аеропорту і севастопольського аеродрому "Бельбек" строком у 25 років, а також веде переговори про управління Ужгородським і Запорізьким аеропортами.

Представник не уточнив вартості оренди.

Реклама:

"Зазвичай вартість оренди становить від 5% на рік від суми оцінки аеропорту. Оцінка проводиться компанією-оцінювачем, призначеної відповідною радою", - заявив Вихристенко.

Він додав, що компанія розраховує почати інвестування у злітно-посадкову смугу аеропорту "Вінниця" у червні 2011 року.

"Інвестування буде можливим після проходження процедури due diligence від PricewaterhouseCooper's AG.", - зазначив він.

За його словами, першим етапом є інвестування в розвиток злітно-посадкової смуги, яке займає до 7 місяців з моменту отримання прав оренди або власності,

"Потім ми плануємо прийняти 10000 хасидів на Рош Ашана і організувати регулярні рейси Вінниця-Тель-Авів. Це етап № 1. Потім ми проведемо аналіз ефективності розробленої бізнес-моделі і приймемо рішення про доцільність подальших інвестицій", - уточнив Вихристенко.

Він зазначив, що зазвичай наступними етапами є інвестування в термінали, що займає від 12 до 30 місяців, і в логістику - від 3 до 7 років.

"Інвестувати ми плануємо за рахунок швейцарських кредитних коштів", - зазначає Вихристенко.

Нагадаємо, що 27 вересня 2010 року ТОВ "Шанті", отримала право взяти в оренду аеропорт "Вінниця" на 25 років з першочерговим правом викупу у приватну власність за умови виконання інвестиційного договору.

Він також не уточнив, хто є власниками його компанії, відзначивши лише, що серед них є громадяни України та Швейцарії.

Нагадаємо, що всі оприлюднені раніше рішення місцевих рад про передачу "Шанті" в оренду аеропортів були прийняті в другій половині 2010 - на початку 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!