Мінфін планує у березні позбутися ПДВ-заборгованості

П'ятниця, 18 березня 2011, 10:35

В Україні вчасно і в повному обсязі відшкодовується податок на додану вартість, крім того, у березні відшкодування ПДВ проходить в автоматичному режимі.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко під час зустрічі з представниками Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC), повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"У серпні 2010 року проблеми з відшкодуванням цього податку були практично повністю вирішені. Наше завдання - у першому кварталі 2011 року повністю ліквідувати заборгованість із відшкодування ПДВ і уряд робить для цього всі необхідні кроки", - підкреслив Ярошенко.

За словами міністра, зокрема, важливою передумовою стало прийняття у 2010 році Податкового кодексу, який створив надійну законодавчу базу, щоб всі механізми з відшкодування ПДВ працювали якісно та ефективно і права всіх учасників податкового процесу були захищені законом.

Реклама:

Ярошенко також звернув увагу, що нині в державному бюджеті передбачений весь необхідний фінансовий ресурс для того, щоб відшкодування ПДВ здійснювалося в повному обсязі.

Як повідомлялося, 15 березня глава Державної податкової служби оголосив про початок автоматичного відшкодування ПДВ.

Право на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ отримали 24 компанії. Їм буде відшкодовано 457 млн. гривень заборгованості з ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!