80% підприємств не заслужили у ДПА автоматом ПДВ

Четвер, 17 березня 2011, 17:23 -

Державна податкова служба заявляє про невідповідність більш ніж 80% платників ПДВ  критеріям відшкодування цього податку в автоматичному режимі.

"На жаль, цього критерію - не менше 2,5 мінімальних зарплат протягом 4-х звітних періодів, не змогли дотриматися більше ніж 80% претендентів", - про це заявив голова Державної податкової служби Віталій Захарченко, інформує прес-служба ДПА.

"Як можна відшкодовувати податок тим, хто не хоче забезпечити гідний рівень життя своїх працівників? Загалом сам процес автоматичного відшкодування ПДА" - наголосив  Захарченко.

Окрім того, ДПА зазначає, що план перевірок у першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом попереднього уже скорочено на 30%, у другому кварталі його буде зменшено на 50%.

Реклама:

"При цьому перевірки сумлінного малого та середнього бізнесу взагалі заборонено", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", "Запоріжсталь", "Одеський припортовий завод", "Донецький електрометалургійний завод" і "Дніпровагонмаш" увійшли до списку перших 24 підприємств, яким податок на додану вартість буде відшкодований в автоматичному режимі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: