Міненерго робить ставку на вітчизняні НПЗ

Понеділок, 14 березня 2011, 10:05

Потужностей українських нафтопереробних заводів вистачить для забезпечення країни власними нафтопродуктами.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в інтерв'ю "5 каналу" у неділю, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Міністр зазначив, що сьогодні вітчизняні НПЗ завантажені лише на 30%.

За словами Бойка, завдання уряду - забезпечити повне завантаження НПЗ, але зробити це таким чином, щоб споживачі не відчули різниці.

Реклама:

Він повідомив, що реалізовувати це завдання уряд планує розпочати після стабілізації світових цін нафтовому ринку.

"Потужності їх (вітчизняних НПЗ) вистачає, бо вони завантажені сьогодні лише на 30%. І така протекціоністська політика по відношенню до імпортерів призвела до збільшення імпортованого бензину. Наше завдання - забезпечити їх завантаження, але зробити це таким чином, щоб наші споживачі це не відчули. Що, по суті, ми і зробимо, як тільки заспокоїться цінова політика і криза на ринку нафтопродуктів", - заявив Бойко.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров підкреслив, що введення мита на нафтопродукти - болюче питання для уряду.

Однак, за його словами, уряд може піти на жорсткі заходи щодо несумлінних нафтотрейдерів, аж до закриття заправних мереж.

Водночас, опозиція пов'язує зростання цін на світлі нафтопродукти в Україні із діяльністю "наближеної до влади фірми "Лівела".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!